מדריך לשמירה על פרה פריזית

פרות פריזיות הן זן בולט של בקר. יש להם פרווה לבנה ארוכה, עם כתמים שחורים וחומים מפוזרים בכל מקום. לפריזאים יש גם קומה גדולה מאוד והם יכולים להגיע לגובה של כמעט 6 מטרים מפרסה ועד קצה הקרן! מאמר זה ייתן לך את כל המידע שאתה צריך לדעת על טיפול בפרה פריזית. מדרישות האכלה ודיור ועד טיפים לטיפוח, אנחנו מכסים את הכל!

יסודות

פריזיאן הוא גזע פרות חולב שמקורו בהולנד. ישנן מספר גרסאות של גזע זה, כאשר לחלקן יש קרניים ולאחרות יש סקרנות. הפריזית גדלה במקור כפרה עובדת, אך החלה לשמש כגזע חלב בסביבות המאה ה-18. ישנם בסך הכל שישה תת-גזעים של פריזית כולל אלברט, בודואן, דליוס, פלורנטין וליידיסמית'. תת-הגזעים אלברט ובודואים הם הנפוצים ביותר. פרות פריזיות ידועות בגודלן הגדול, ייצור חלב גבוה ואורך הנקה ארוך. אורך החיים הממוצע של פרה פריזית הוא בסביבות 10 שנים, אם כי זה יכול להשתנות בהתאם לתת-גזע.

האכלת פרה פריזית

כאשר מאכילים פרה פריזית, חשוב לקחת בחשבון את ייצור החלב הגבוה של הגזע ואת דרישות ההזנה המתאימות. האכלת פרה פריזית היא תהליך רב-שלבי שצריך להיעשות בזמן כדי לעמוד בדרישות האנרגיה והתזונתיות של בעל החיים. להלן מדריך מהיר להאכלת פרה פריזית.

- הזנה התחלתית: ידוע כי לפרות פריזיות יש קצב התפתחות איטי, במיוחד בתקופת הצמיחה המוקדמת שלהן. ניתן לייחס זאת לגודלו הגדול של הגזע ולייצור החלב הגבוה. בתקופת המתנע, חשוב להאכיל את הפרה יותר סיבים ופחות אנרגיה כדי להבטיח התפתחות תקינה. הזנה מתחילה היא הזנה זולה בעלת תכולת אנרגיה וחלבון נמוכה.

- מעבר להזנת מגדלים: כשהפרה הפריזית גדלה ומתקרבת לסוף תקופת ההתחלה, הגיע הזמן לעבור להזנת מגדל. למזון זה יש תכולת אנרגיה וחלבון גבוהים יותר מהמזון המתחיל אך עדיין דל בסיבים. תקופת המעבר צריכה להימשך עד שהפרה תהיה בת 9 חודשים בערך, אם כי זה עשוי להשתנות בהתאם לפרה הבודדת.

- הזנה לפרה מניקה: ברגע שהפרה הפריזית מניקה במלואה ועומדת בדרישות ההזנה שלה, הגיע הזמן לעבור להאכלה תחזוקה. הזנה זו נועדה לספק לפרה את איזון ההזנה המתאים לה כדי לשמור על בריאותה.

- הזנה לפרות יבשות: פרות פריזיות שמתייבשות (לא מייצרות חלב) צריכות לעבור להאכלת פרה יבשה. הזנה זו נועדה לעמוד בדרישות התזונתיות של הפרה תוך מניעת קדחת חלב. קדחת חלב מתרחשת כאשר פרה עוברת להתייבש לפני ירידה מספקת של ייצור חלב.

- הזנה למעבר לרבייה: במהלך החודשיים הראשונים של עונת הרבייה, חשוב להאכיל את הפרה הפריזית בהזנת מעבר. מזון זה עשיר בחלבון ובסיבים ונועד לעזור לפרה לעלות יותר במשקל לפני עונת הרבייה. לאחר החודשיים הראשונים של עונת הרבייה שלה, יש להעביר את הפרה למזון רבייה. למזון זה יש תכולת חלבון נמוכה יותר והוא נועד לקדם צמיחה בעונת הרבייה.

שיכון פרה פריזית

כשאיגורים פרה פריזית, חשוב שיהיה שטח גדול ומרווח המקדם נוחות ובריאות. ידוע כי פרות פריזיות גדולות מאוד, ולכן חשוב שיהיה לה מבנה יציב ועשוי היטב שיכול לתמוך בפרה כבדה. להלן מדריך קצר לאכסון פרה פריזית.

- בחר מיקום מתאים: חשוב לבחור מיקום מתאים לפרה הפריזית. מיקום זה צריך להיות הרחק מבתים ומבנים אחרים, אך קרוב מספיק כדי שניתן יהיה לגשת אליו בקלות. האזור צריך להיות גם גידור מתאים כדי לשמור על הפרה.

- בחר מבנה מתאים: חשוב להשתמש במבנה יציב ועשוי היטב כאשר שוכנים פרה פריזית. מבנה זה צריך להיות מסוגל לתמוך במשקל של פרה בוגרת וצריך להיות בעל פנים מרווח.

- ספק מקום הולם: חשוב לספק לפרה הפריזית מספיק מקום. זה יכול לכלול אזור מרעה, מחסה ואזור האכלה. כמות השטח הדרושה תהיה תלויה בתת הגזע ובמספר הפרות המוחזקות.

דרישות טיפוח לפריזאים

כפי שצוין לעיל, פרות פריזיות הן חיות לבנות גדולות מאוד. זה גורם להם להיות מועדים לקבל לכלוך ולכלוך על גופם הארוך והפרוותי. הדבר עלול לגרום להצטברות של ריחות ומחלות, ולכן חשוב לטפח את הפרה באופן קבוע. להלן מדריך קצר לטיפוח פרה פריזית.

- צחצחו את הפרה באופן קבוע: חשוב להבריש באופן קבוע את הפרה הפריזית כדי להסיר לכלוך רופף, לכלוך ופסולת שנאספים על פרוות החיה. במהלך עונת הרבייה, חשוב להבריש את הפרה לעתים קרובות יותר כדי להסיר ריחות שעלולים להתפתח.

- גזוז את פרסות הפרה: פרות פריזיות הולכות על פרסות גדולות מאוד שגדלות במהירות בעונת הרבייה. חשוב לקצץ באופן קבוע את פרסות הפרה כדי למנוע פציעה וזיהום מגדילה מוגזמת.

- ניקוי שיני הפרה: חשוב לנקות באופן קבוע את שיני הפרה הפריזית כדי למנוע עששת. זה יכול להיעשות על ידי שימוש בכלי שיניים או על ידי האכלת הפרה בוודאות מזונות.

- בדוק את בריאות הפרה: חשוב לבדוק באופן קבוע את בריאות הפרה הפריזית. ניתן לעשות זאת על ידי ביצוע בדיקה ויזואלית באופן קבוע ועל ידי צחצוח פרוות הפרה.

סיכום

פרות פריזיות הן זן גדול ומרשים של פרות הידוע בפרווה הלבנה הארוכה שלהן. בעוד שהם בעלי חיים גדולים, הם ידידותיים מאוד ולעתים קרובות יחפשו תשומת לב אנושית. קל מאוד לטפל בפרות פריזיות והן נהדרות למתחילים! פריזאים ידועים בגודלם הגדול וייצור החלב הגבוה, הדורשים כמות מתאימה של מזון ושטח דיור. פרות פריזיות משגשגות באקלים ממוזג וניתן לגדל אותן בכל עת במהלך השנה.