שיכון, האכלה וטיפול בשממית המצודה

בעשור האחרון, אחזקת זוחלים עלתה בפופולריות. מנחשים ולטאות ועד צבים וצבים, יש מגוון רחב של זוחלים לחיות מחמד. אם אתם חושבים להוסיף שממית למשפחה שלכם, הנה כל מה שאתם צריכים לדעת על השממית המצודה כחיית מחמד. שממיות מצויצות הן אחת מלטאות המחמד הפופולריות ביותר שיש בחוץ בשל המראה הייחודי שלהן, גודלן הקטן וקלות הטיפול שלהן. במאמר זה, נסקור הכל, החל מדרישות דיור ועד לוחות זמנים להאכלה כדי שתוכל להחליט אם שממית מצויצת מתאימה לך!

מה זה שממית מצויצת?

שממית מצויצת היא מין שממית שמקורה בחלקים של אסיה. הן לטאות קטנות, בדרך כלל באורך של לא יותר מ-5 סנטימטרים, ולעתים קרובות צבען ירוק כהה, שחור או חום. לשממיות מצויצות יש עיניים גדולות מאוד ו"ציצה" ייחודית מאוד על ראשיהן. שממיות מצויצות הן ליליות, מה שאומר שהן הכי פעילות בלילה. הם אוכלי חרקים, כלומר הם אוכלים בעיקר חרקים, אבל הם גם עשויים לאכול פרחים ופירות מסוימים. שממיות מצויצות מהוות חיות מחמד נהדרות לאנשים שיש להם מקום וזמן לטפל בזוחל. גודלם הקטן וקלות הטיפול הופכים אותם לבחירה מצוינת למתחילים, אך אפילו בעלי זוחלים מנוסים נהנים מחברתם!

מאיפה מגיעות שממיות מצויצות?

שממיות מצויצות מקורן בחלקים של אסיה ונמצאות בדרך כלל בעצים בגובה רב. הם חיים באזורים חמים שמקבלים הרבה אור שמש ורמות לחות מעל 50%. למרות שניתן למצוא אותם בעצים, רוב השממיות המצויצות בסחר חיות המחמד נשמרות בדירות בגובה הרצפה שקל לאנשים לנקות ולתחזק אותם. קל לטפל בשממיות מצויצות בשבי, אבל לא תמיד קל לטפל בהן בטבע. בבית הגידול הטבעי שלהם, הם רגילים לטמפרטורות חמות ולחות גבוהה. שממיות מצויות בשבי נשמרות לעתים קרובות בסביבות חמות אך ברמות לחות נמוכות בהרבה, מה שעלול להיות מלחיץ מאוד. לשממיות פראיות יש גם גישה רבה לחרקים, בעוד לשממיות בשבי יש גישה מוגבלת מאוד למקורות מזון.

שיכון שממית מצויצת

כשחושבים על דיור של שממית מצויצת, אתה צריך לזכור שהם שוכני עצים. זה אומר שהם בדרך כלל מעדיפים לחות מעט גבוהה יותר מאשר לטאות רבות אחרות. שממית מצויצת גם אוהבת להיות הרבה מקומות לטפס ולישוע בהם, מכיוון שהם זן עץ טבעי. כלוב עבור שממית מצויצת אחת צריך להיות באורך מינימלי של 24 אינץ' ורוחב של 12 אינץ'. גובה המיכל צריך להיות לפחות 12 אינץ'. אם יש לך שממיות מרובות, תצטרך להכפיל את השטח! המצע (ריצוף) בכלוב של השממית הציצית שלך צריך להיות קל לניקוי וסופג במיוחד על מנת לשמור על הלחות גבוהה. עיתון, מגבות נייר או אריחים הם כולם אפשרויות טובות.

לוח זמנים להאכלה של שממית מצויצת

שממיות מצויצות מוזנות לרוב במגוון של חרקים חיים, צרצרים, תולעי קמח, תולעי שעווה ותולעי-על. אלה ניתן לרכוש בחנות החיות המקומית שלך. אם יש לך שממיות מרובות, אתה יכול להאכיל אותם יחד. שממיות מצויצות הן אוכלות כל, ולכן ניתן להאכיל אותן גם בפירות וירקות מסוימים, כמו גזר וברוקולי. לשממיות מצויצות מערכת עיכול מהירה מאוד, ולכן יש לאכול את המזון מיד לאחר הצעתו. זו יכולה להוות בעיה אם השממית שלך לא פעילה בלילה כאשר יש לך סיכוי גבוה יותר להאכיל אותה. במקרה זה, אתה יכול להאכיל את השממית שלך במהלך היום, אבל אתה צריך לוודא שהם לא אוכלים יותר מדי.

טיפול בריאות עבור השממית המצודה שלך

קל יחסית לטפל בשממיות מצויצות. הם אינם דורשים ניקוי תכוף של המיכל שלהם ואינם זקוקים לאורות מיוחדים. שממיות מצויצות מועדות למחלות מסוימות, כגון מחלת עצם מטבולית וטפילים. אלה מופצים לרוב בחנויות לחיות מחמד, לכן חשוב לקנות שממית שגדלה בסביבה נקייה וטופלה כראוי לטפילים. שממיות מצויצות עלולות גם לחלות אם הן אוכלות יותר מדי חרקים. אם השממית שלך נראית עייפה, מפסיקה לאכול ומתקשה לטפס, עלולה להיות לה פגיעה במעיים. במקרה זה, עליך לקחת את השממית שלך לווטרינר מיד!

גידול ופיתוח ביצים עבור שממית מצויצת

שממיות מצויצות מוחזקות בדרך כלל כחיות מחמד על ידי אנשים שאינם מתכננים לגדל אותן. הסיבה לכך היא שקשה מאוד לקיים יחסי מין בכל מידה של ודאות. שממיות מצויצות מגיעות לבגרות מינית בגיל שנה. לאחר שנתיים, הם אמורים להיות מוכנים להתרבות כמעט בכל חודש בשנה. שממיות מצויצות הן ביציות, מה שאומר שהן מטילות ביצים. הנקבה תטיל שתיים עד חמש ביצים בכל מצמד ויש לשמור אותה בטמפרטורה חמה של 88-100 מעלות פרנהייט. לאחר חודש יש להוציא את הביצים מהכלוב, מכיוון שהנקבה עשויה לאכול אותן בזמן שהן דגירות. ניתן להדגיר את הביצים בכל מספר דרכים. גלילי מגבת נייר, קופסאות נעליים או מיכלי פלסטיק יכולים לשמש כאינקובטורים.